logo
kleurvakjes glasverf workshop kinderen workshop lampekapje met glasverf flesjes in kast stickers spiegeltje nat feestje spiegeltje vlieger nat

Hoe verwijder je glasverf (raamstickerverf) uit kleding en van andere zaken?
In het algemeen; 2 opties, als de verf nog nat is, met een doekje en heel veel water meteen verwijderen en goed schoon vegen.
Of de verf geheel laten drogen en dan (als het een plastic laagje is geworden) er vanaf trekken. Dit kan bij kleding niet, wel bij andere, gladde, oppervlakken.

Contourverf,
Bij kleding zo snel mogelijk verwijderen met een doekje en met veel water uitspoelen.
Van gladde oppervlakken (gelakt hout / plastic etc.); laten opdrogen en dan verwijderen, het is een plastic laagje geworden.

Inkleurverf;
Bij kleding en hout zo snel mogelijk met veel water verwijderen.
Van gladde oppervlakken (plastic, glas etc.); laten opdrogen en dan verwijderen

Raamsticker verwijderen;
Een veelgehoorde vraag is hoe raamstickers te verwijderen die lange tijd op een raam hebben gezeten. Soms zijn deze zo hard geworden en aan het raam verkleeft dat dit lastig blijkt.
Een tip is om de sticker eerst met een fohn warm te maken. De sticker wordt hierdoor weer zacht en kun je vervolgens van het raam af halen, soms ook door het met een doekje vochtig te maken. LET OP: doe dit met mate en houd de föhn niet te dicht op het glas. Bij voorkeur doen als het warm weer is, bij vorst kan een raam barsten als het temperatuurverschil te groot wordt, dan zeker geen föhn gebruiken.


Meld je aan bij Facebook, daarop zal ik een berichtje plaatsen als ik hier een nieuwe werkbeschrijving heb geplaatst.
Heb je een andere vraag over glasverf of loodband, mail deze dan of stel de vraag op Facebook.